2020. 10. 16.

2020. április 20-24. közötti időpontra meghirdetett Fenntarthatósági Témahetet a szervezők elhalasztották. Az új időpont 2020. október 5-9. lett.

A tervezett programot változatlan tartalommal online formában szervezték meg.  A témahét kiemelt témái az ENERGIA, a KLÍMAVÁLTOZÁS és az EGÉSZSÉGNEVELÉS.

A korábbi regisztrációnk most az őszi programra is vonatkozott. A kollégák több osztállyal is csatlakoztak a témahét ajánlásaihoz.

A hetedikesek földrajzórákon csatlakoztak a WWF Magyarország szakemberei által tartott „Élő bolygó jelentés” online óráihoz. Ennek kapcsán a fajok kihalásáról és a természetet ért veszélyekről beszéltek. „ Jó létünk a természet egészségétől függ! „ Túlfogyasztás, környezetszennyezés, idegen honos fajok terjedésének káros következményei. Ezek voltak a főbb témák. 

Fizika órákon a megújuló energiákkal kapcsolatos interaktív feladatokat oldottak meg diákjaink.

Biológia órán a hetedikesekkel figyeltünk a FÖLD üzenetére:  A FÖLD ÜZENI! : Csökkentenünk kell az emberek VÍZLÁBNYOMÁT!

Az új fogalom bevezetése után egy feladatlapon számoltak a gyerekek, mire kell figyelnünk.  A Földön elérhető és napi rendelkezésre álló édesvíz készletek 70%-át élelemtermelésre (növénytermesztésre, állattenyésztésre) használjuk föl.  Ha ismerjük ételeink vízlábnyomát, erre is figyelve sok vizet megtakaríthatunk.

5-6. évfolyamos diákjaink természetismeret órák keretében csatlakoztak a programhoz: Foglalkoztak a környezetkímélő gazdálkodással, a témával kapcsolatos KIsÖkos kahoot-ot oldottak meg. Kisfilm alapján beszélgettek a hulladék mennyiség csökkentéséről és  a szelektívgyűjtésről.  

Minden évfolyam lelkesen vesz részt a pontvelem.hu Időszaki Szelektív Hulladékgyűjtési Versenyében. 

A gyermekek a legfogékonyabbak a szemléletváltásra, épp ezért fontos, hogy megerősítsük bennük: kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.

 

Természettudományos Munkaközösség

Submitted by balind.aniko on