2017. 06. 23.

A június 19-21-ig tartó nyári túra tábor helyszíne Vác volt, a Piarista Gimnázium kollégiumában szálltunk meg.

  • Résztvevők: 13 tanuló (5-9. osztályosig)
  • Túravezető: Zöldi-Kovácsné Korompai Mónika
  • Kísérő tanár: Velkey Zoltánné

Vonattal utaztunk a városba, majd onnan busszal értük el Szendehely-Katalinpusztát. Itt az első nap a tanösvényt jártuk végig: pallókon járva megfigyeltük a vizes élőhelyeket, megebédeltünk az óriások pihenőjénél, billegtünk a hintahídon és a függőhíd okozott némi izgalmat. Másnap csúcstúrát tettünk a Naszály –hegy tetejére, kb. 17 km-t gyalogoltunk. A régi kék jelzésen indultunk el. Mivel ez le van festve, így keresgélni kellett a szürke négyzeteket a fák törzsén. Végül szerencsésen elértük a valódi kék jelzést, és a meredek hegyoldalon sikerült felmászni a csúcsra. Ott egy geodéziai toronyból szép kilátás nyílt a Duna-kanyarra. Visszafelé egy darabon még meredekebb, de nagyon szép utat választottunk. Este fáradtan, éhesen, de jóleső megelégedéssel értünk a szállásunkra.

Reggelit az iskola menzáján kaptunk, vacsorát egy étteremben rendeltünk. Este nagy sétát tettünk a Duna-paron, gyönyörködtünk a naplementében, kavicsokat dobáltunk a vízbe, és mindannyian jól szórakoztunk egy nagyobbaknak készített játszótéren. 

A harmadik napot városnézéssel kezdtük. Megtekintettük a piarista templomot, elsétáltunk a diadalívig. Ezután megnéztük a Memento mori című kiállítást. A múzeum épületét két éve felújították és egy színvonalas kiállítást rendeztek be. A gyerekek nagyon érdeklődőek voltak, minden interaktív elemet kipróbáltak. Ezután mentünk le a pincébe, ahol a világszenzációnak számító múmiákat, koporsókat tekintettük meg.

A nagy meleg miatt programunkat a váci strandon folytattuk, majd szintén vonattal utaztunk haza.

Zöldi-Kovácsné Korompai Mónika

Submitted by nagy.attila on