2016. 07. 24.

 

A kecskeméti Piarista Általános Iskola túratábora

 

  • Időpont: 2016. június 22-24-ig
  • Helyszín: Bükkzsérc
  • Résztvevők száma: 21 diák + 2 kísérőtanár + 4 szülő
  • Utazás: iskolai mikrobuszokkal és személyautókkal
  • Étkezés: saját bevásárlás és étterem

1. nap: Indulás 8 órakor Kecskemétről, érkezés 11 órakor Noszvajra. Innen túráztunk át Bükkzsércre, ahol elfoglaltuk a szállásunkat. A délutáni játék után vacsora volt, majd esti túrán vettünk részt. A cserépfalui erdei iskola szervezésében a kb. két órás túrán két csoportban oldottak meg feladatokat a gyerekek.

2. nap: Ekkor volt a nagy túránk. Kb. 12 km-t tettünk meg az Ördögtorony tanösvényen. Cserépfaluból indulva útba ejtettük a barlanglakásokat, a kilátót és a pincesort, majd felmásztunk az Ördögtorony nevet viselő kaptárkőhöz. A Hór- völgyben megmásztuk a Suba-lyuk barlanghoz vezető meredek utat. A túra végén megtekintettük a Déli-Bükk Látogatóközpont kiállítását

3. nap: Ezen a napon Cserépváralja volt a túránk kiindulópontja. Szerettünk volna megnézni egy berendezett barlanglakást, ez sajnos nem sikerült, mert a gondnok nem tartózkodott a faluban. Ezután egy rövidebb túrát tettünk, hogy még több kaptárkövet lássunk. Ennek aktualitása, hogy hungarikummá választották ezt a geológiai és máig megfejthetetlen érdekességet.

A nap második felében a bogácsi strandon pihentük ki a túrák fáradalmait.

Köszönet illeti meg Avramucz Attila, Mogyorósné Bálind Anikó szülőket, és Zöldi-Kovács Jánost, férjemet, amiért vállalták a mikrobuszok, illetve a 7 személyes autó vezetését.

A programok levezetésében társam volt Olasz Edit tanárnő.

 

Zöldi-Kovácsné Korompai Mónika túravezető

 

Submitted by nagy.attila on