2016. 03. 25.

Március 22-23-án a felsős tantestület kirándulással egybekötött lelki programon vett részt. Kora délután indultunk Péliföldszentkeresztre. Útközben megálltunk Zsámbékon, ahol sajnos csak kívülről tudtuk megnézni az impozáns középkori templomromot.

A Gerecse hegységben található szalézi rend által fenntartott kegyhelyen szentmisén, majd esti keresztúton csendesedtünk el. Másnap elsétáltunk a Mária-forráshoz és a Lurdi Szűz Mária tiszteletére készített oltárhoz. Ennek az az érdekessége, hogy kecskemétiek állították a szobrot a XIX. században.

A programunk Majkon folytatódott. Egy kedves fiatal vezető mutatta be nekünk a kamalduli remeteség történetét, a szerzetesek életmódját és a cellaházakat. A most felújított volt rendház, később vadászkastély termeiben megcsodáltuk a falfestményeket, az eredeti és rekonstruált bútorokat. Sokat elidőztünk egy fotókiállítás képeit szemlélve. Egy ma is működő lengyel kamalduli kolostor életébe pillanthattunk be a képek segítségével.

Hazafelé egy kis sétát tettünk Tatán, az Öreg-tó partján. Innen jól láttuk a város felé magasodó volt piarista gimnázium épületét is.

Lelkiekben gazdagodva, megpihenve tértünk haza, hogy családi körben készüljünk a feltámadás ünnepére.

Zöldi-Kovácsné Korompai Mónika

Submitted by mikulas.domonkos on