2019. 09. 08.

Kedves 10. évfolyamos Diákok és Szüleik,

a most induló Erasmus plus pályázatunkban lehetőség van két hónapos (terv szerint január végétől március végéig) diákcserében való részvételre a lengyelországi Elblagban és a katalóniai (Spanyolország) Olot-ban. A pályázat írásakor előzetesen felmértük az igényeket, most lehetőség van a tervek megvalósítására, ezúttal a jelentkezésre.

A résztvevő diák közösen készített tanulmányi megállapodás szerint vesz részt a fogadó iskola munkájában két hónapig, előtte felkészítésen vesz részt, kulturális és nyelvi téren (az oktatás nyelve lengyel illetve katalán a partner iskolákban). Emellett kapcsolódik a kétéves pályázat tevékenységeihez.

Jelentkezni az igazgato@kecskemet.piarista.hu címen a csatolt jelentkezési lapon lehet szeptember 20-ig. Előzetes konzultációra, egyeztetésre is lehetőség van.

Mellékeljük a kiválasztás szempontjait, az angol nyelvű útmutatót is.

Párhuzamosan megjelenik egy felhívás a lengyel és katalán diákok befogadására a csereprogram során. Az abban való részvétel nem zárja ki a diákcserében való részvételt, de jónak tartjuk, ha a fogadó családban hasonló életkorú diákunk is jelen van a diákcsere idején. Mivel a diákcsere párhuzamosan, egy időben zajlik terv szerint, ez nem minden esetben oldható meg.

Mikulás Domonkos igazgató

Submitted by mikulas.domonkos on