2011. 01. 06.

Az idei tanév második félévében az alábbi fejlesztések várhatóak az iskolában:

  • Egy német adományozó célzott adományának köszönhetően várhatóan február közepéig a gimnázium legtöbb termében lecseréljük a bútorokat modern, egészségesebb berendezésre. Új, ergonomikus székeket, asztalokat kap 7 osztályterem, a könyvtár, a francia terem és a volt média és az ének terem, új székeket az informatika termek és a kémia terem (ide kerülnek a most a könyvtárban használt asztalok). A rajz terem speciális rajzasztalokat és új székeket kap. 5 terembe kerül új acélkerámia fehér tábla. A beruházás értéke 45.000 Euró.
  • A Kalazancius bál bevételéből az 1.c osztály asztalait, székeit tudjuk lecserélni.
  • A TIOP 1.1.1.7 pályázat keretében 17 terembe kerülhet interaktív tábla. Az interaktív táblákhoz projektor és notebook tartozik. Segítségükkel a fehér tábla érintőképernyőként működik. Könnyű rá vetíteni, feladatokhoz használni; a táblakép lapozható, elmenthető, óra után el is lehet küldeni a diákoknak. Emellett munkaállomások is érkeznek, amelyekkel kiválthatjuk a már nagyon elavult kollégiumi géptermet. A fejlesztés értéke 22.327.500 Ft.
  • A TIOP1.1.1.9 pályázat keretében 11 osztályterembe, valamint a francia terembe kerülhetnek tanulói laptopok. Ez a fejlesztés a tavalyi TÁMOP 3.1.4 pályázathoz is kapcsolódik, amelyen a tantestület nagy része részt vett felkészítő továbbképzéseken. A fejlesztés értéke  39.875.000 Ft.
  • Az interaktív táblák elhelyezésével párhuzamosan majdnem minden osztályterembe kerülhet telepített projektor, így a pedagógusok sokkal jobb feltételekkel alkalmazhatják ezeket az eszközöket az oktatásban. Ezeket a projektorokat részben a TÁMOP 3.1.4, részben az informatikai normatíva pályázatokból szereztük be.
  • Már most is három mobil interaktív tábla eszköz áll rendelkezésünkre, amelyekkel tetszőleges fehér tábla könnyen interaktív táblává alakítható. Az eszközöket részben az informatikai normatívából, részben saját iskolai bevételekből vásároltuk.
  • Január-februárban kiépítjük az iskolában a strukturált informatikai hálózatot, ami azt biztosítja, hogy minden tanteremben legyen vezetékes internethez hozzáférés. A kiépítés anyagi fedezete részben rendelkezésre áll saját iskolai bevételekből, részben keressük még a forrásait. A fejlesztés értéke nagyságrendileg 6 millió forint.
  • Hamarosan (ígéret szerint március 31-ig) rákötjük az iskolát optikai internetes hálózatra, ami a mai 15/5Mbps előfizetés helyett 80/40Mbps sávszélességet tud majd biztosítani. A szolgáltató az ehhez szükséges hálózati fejlesztést csak az iskola anyagi hozzájárulásával végzi el.

Ezen fejlesztések előkészítéseként ősszel lecseréltük az iskolai hálózatot kiszolgáló elavult szervert, és teljes állású új rendszergazdát vettünk fel Szórád Előd személyében. A tanári és adminisztrációs munkaállomásokat felújítottuk, és a diákok által használt iskolai gépterem gépeit is fejlesztettük és újratelepítettük.

Submitted by mikulas.domonkos on