2011. 04. 15.

Beszámoló - kontaktszeminárium Krakkóban (április 14-16.)

 

Csütörtökön, 14-én 15.30-kor az Orbis Cracovia hotel halljában találkoztunk a szeminárium résztvevőivel, innen együtt átmentünk az előadások és műhelyfoglalkozások helyszínére, a Campanille hotelbe. 16.30-kor Ewa Raińska-Nowak megnyitotta a szemináriumot bevezető előadásával. 17.00 és 18.00 óra között 3 díjnyertes, nagysikerű projektről hallhattunk.

1. ART PROJECT: dip your e-brush into your e-soul( e-brush= eTwinning brush, e-soul= European soul) - Renata Wojtaś

2. Picture dictionary - Katarzyna Semla , Dorota Kłusak

3. Top10 Favourites with the EU Teenagers projekt - Weronika Kuś

18.00 és 19.30 között integrációs, ismerkedési foglalkozás volt, ahol humoros módon lengyelül bemutattuk egymásnak magunkat és társainkat

Pénteken, 15-én 8.30-kor gyülekeztünk a hotel Orbis-ban, szálláshelyünkön. 9 órakor kezdődtek a szekciók, műhelyfoglalkozások (2 párhuzamos csoportra bontva)

I. szekció: 9.00-10.30

1. csoport - eTwinning Desktop-pal foglalkozott a számítógépes teremben - Gracjana Więckowska vezetésével

2. csoport - a diákok motiválásáról és oktatási modulokról hallott a klubteremben Ewa Raińska -Nowak előadásában

II. szekció: 10.40 - 12.10 (szintén csoportbontásban)

Csoportok cseréjével ugyanezek a műhelyfoglalkozások zajlottak.

Kiscsoportos műhelybeszélgetések: 12.20 - 13.50 között az új projektek létrehozásának  fontos paramétereiről, gyakorlati tudnivalókról esett szó (célok, módszerek, eszközök, harmomgram, a munka szakaszai, a projekt regisztrációja)

Az ebéd után következett a III. szekció 15.00 - 16.30 között, szintén a már korábban megszokott csoportbontásos rendszerben

1. csoport: TwinSpace az én projektemben (számítógépes terem) Gracjana Więckowskával

2. csoport PhotoStory (klubteremben )Jolanta Grzywniowicz-csal

Rövid kávészünet után a IV. szekció kezdődött, amely 16.40 és 18.10 között tartott ugyanezekkel a témákkal. 18.30-kor idegenvezetős városnézésre mentünk, ahol Krakkó Óvárosának nevezetességeivel ismerkedtünk meg.

Szombaton, 16-án  a szokott időpontban gyülekeztünk és mentünk át a Camanille hotelbe. 9.00-10.30 között Marcin Malinowski tartott multimédiás bemutatót a klubteremben, ahol többek között a prezi (új prezentációkészítő szoftver) alkalmazásairól hallottunk és kaptunk gyakorlatias tanácsokat a használatához. 11.00-12.30 között az újonnan létrejött projektek és bilaterális kapcsolatok prezentációját hallgattuk meg. 12.30-13.00 Hangulatos programzáráson vettünk részt, megköszöntük lengyel házigazdáink odaadó munkáját, megkaptuk bizonyítványainkat.

A találkozó résztvevő országai : Csehország, Franciaország, Litvánia, Lettország, Németország, Magyarország, Szlovákia, Nagy-Britannia, Lengyelország.

Első ízben vehettem részt olyan eTwinning szemináriumon, amelynek kommunikációs nyelve lengyel, ennek különösen örültem, mert így az eTwinning lengyel nyelvű szakterminológiáját is elsajátíthattam. Remélem, a jövőben még sor kerül hasonló lengyel nyelvű szemináriumok rendezésére.

Szabó Lilian projektfelelős

Submitted by nagy.attila on