2020. 06. 17.

A 12. A osztály szóbeli érettségije június 16-án lezárult.

Az érettségin átadtuk a legjobb eredménnyel érettségiző diáknak a Pásztor Lajos díjat. Pásztor Lajos egykori diákunk Rómában volt egyháztörténész, ő alapította ezt a róla elnevezett díjat, amit idén Harkai Dorka kapott kitűnő bizonyítványáért.

Köszönjük az Elnök asszony, az osztályfőnök, Bukovszki Erika tanárnő és a szaktanárok munkáját.


A tanévzárón szoktuk átadni a tizenkettedikes diákok iskolai elismeréseit, most ez is az érettségi eredményhirdetéshez kapcsolódott.

A tizenkettedikesek díjai idén:

Kalazancius-díj

Legkiemelkedőbb gimnáziumi díjunk, melyet a Piarista Tartományfőnökség adományoz intézményenként 1 maximum 2 diáknak, akik a gimnáziumi éveik alatt mindvégig kiemelkedő tanulmányi eredményt értek el, példás szorgalmúak és magaviseletűek, a piarista és keresztény értékeket hitelesen képviselik életükben.

Az idei díjazott az osztályból:

  • Keserű Csaba

Csaba kilenc éve piarista diák, tanulmányai megkezdése óta kitűnő tanuló. Minden évben számos tantárgyi dicséretet kapott, több tanulmányi versenyen is részt vett. Egyetemi tanulmányaira tudatosan készül. Magatartása, nevelőihez, tanáraihoz való viszonya és kiemelkedő szorgalma társai számára egyaránt példamutató. Az osztály- és iskolaközösség elfogadott és megbecsült tagja. Rendszeresen részt vett a  hazai, illetve nemzetközi Piarista Ifjúsági Találkozókon. Kiemelkedő az az áldozatvállalás és segítségnyújtás, amellyel egy hosszú hónapokig beteg társát őszinte barátsággal támogatta egy-egy tananyag megértésében vagy a végzősök számára felmerülő feladatok intézésében, valamint az iskolával való személyesebb kapcsolattartásban segítette. Az osztályközösség életének meghatározó tagja. Ha társai segítséget kértek, bármikor készen állt, hogy elmagyarázza a tananyagot. Nemcsak osztályfőnöke, de szaktanárai is mindig számíthattak rá, minden feladatot – a mások által kevésbé preferált feladatokat is – önként vállalta és határidőre, megbízhatóan teljesítette.

Sík Sándor-díj

Második legkiemelkedőbb iskolai díjunk, melyet szintén a Piarista Tartományfőnökség adományoz. Olyan kitűnő vagy jeles tanulmányi eredményű diákok kaphatják, akik példás szorgalmukkal és magatartásukkal, az iskolai közösségi életben betöltött szerepükkel, a piarista / keresztényi szellemiség megélésével méltó példák diáktársaik számára.

Az idei díjazott az osztályból:

  • Rebek Réka

Réka nyolcadik éve Piarista diák, mindvégig kitűnő tanuló volt. A tavalyi tanévben a Megyei Koháry történelem verseny döntőjében 5. helyezést ért el. Mindvégig igyekezett a közösségi munkából is kivenni a részét, egy társával éveken át nagy gonddal varázsolták igényessé az osztályban a faliújságot. Hosszú évek óta tagja a cserkészmozgalomnak, jelenleg az iskolai cserkészcsapat egyik őrsvezetője. A heti foglalkozások megtartása és a táborok szervezése mellett segítséget nyújt az őrs tagjainak a tanulmányi nehézségekben, lelki fejlődésükben, valamint hétköznapi problémáik megoldásában. A cserkészetben végzett munkája elismeréseként 2019 nyarán egy nemzetközi cserkésztalálkozón vehetett részt az USA-ban.

KOHÁRY -díj

Harmadik kiemelt díjunk, melyet intézményünk Koháry Alapítványa adományoz. Olyan jeles tanulmányi eredményű és példás szorgalmú diákok kapják, akik elkötelezett közösségi munkájukkal emelkednek ki diáktársaik közül.

Idén díjazottak:

  • Péli Adél
  • Micsinai Milán
  • Szakál Kinga

 

Dobos Jenő - díj

A díj névadója Dobos Jenő piarista szerzetes, történelemtanár, aki gimnáziumunk pedagógusa volt a Rákosi-diktatúra és a Kádár-korszak éveiben. Tanítványai nagy tisztelettel emlékeznek tudására, a diákok történelem szemléletét formáló óráira, a tehetséges diákokkal való személyes törődésére. E díjra iskolánk olyan diákot jelöl, akinek jó magaviselete, szorgalma mellett a történelem tantárgy iránti szeretete, tudása kiemelkedő.

  • Varga András Zsolt

kapta ezt az elismerést idén.

 

Bíró Pál - díj

Iskolai alapítványunk díja, melyet a művészetekben kiemelkedő diákok munkájának elismerésére hozott létre. Idei díjat a következő tanuló kapta:

  • Sipos Anna

 

Páduai Szent Antal díj

A hitélet területén példás, az iskolai- és az osztályközösségért vállalt szolgálatban elkötelezett diákok számára alapított díjunk, melyet az idén a következő diákok kapták:

  • Csíkos Anna
  • Eszik Adrienn
  • Nagy Kincső Viktória

 

Pirrotti Szent Pompiliusz - díj

A 18. századi Itáliában élt piarista szerzetesről elnevezett díjunkat a piarista szellemiség melletti elkötelezettségért, közösségi munkáért és példamutató magatartásért adományozzuk. Az idén a díjat a következő tanulók kapták:

  • Papp Kincső
  • Tóth Zsófia

 

Piarista Gimnázium sportjáért - díj

Az elismeréssel az iskolai sportéletben 4 éven át példamutatóan teljesítő diákokat jutalmazzuk. Idén a díjat kapja:

Az évfolyam legjobb sportolói egyesületi színekben:

  • Bogdán Luca Zsófia - úszás
  • Marosi Levente Otniel - sakk
  • Mogyorós Bálint - kézilabda

Az iskolai sportcsapatok tagjai:

  • Polyák Petra
  • Gelányi Panna

 

Az elismerésekhez szeretettel gratulálunk!

Mikulás Domonkos igazgató

Submitted by levai.zita on