2018. 03. 12.

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola idén is megrendezte a városi szintű Petőfi Sándor Szavalóversenyt 2018. március 7-én. A megmérettetésre összesen 9 iskolából 29 diák érkezett. Fáriné Boros Erika tagintézmény-vezető kedves szavaival köszöntötte a vendégeket, majd Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét város alpolgármestere megnyitotta a versenyt. Elmondta, hogy milyen öröm számára, hogy a versek még mindig fontos szerepet töltenek be a diákok életében. Az évről évre magas színvonalon megrendezett szavalóverseny a városi március 15-i megemlékezés-sorozatot gazdagítja.

Az iskola egy kis műsorral kedveskedett nekünk: Lőrincz Katica 7.d osztályos tanuló Petőfi Sándor Itt van az ősz, itt van újra című versének megzenésített változatát adta elő, énektanára, Kákonyi Réka zongorakíséretével.

A rangos zsűri tagjai voltak: Buda Ferenc Kossuth-díjas költő-műfordító, Pintér Lajos költő, Hegedűs Zoltán színművész és Dr. Szeberényi Gyula Tamás.

Iskolánkat a következő tanulók képviselték:

Kapus Kevin (6.b), Csuka Ferenc (7.a) és Csekő Rita (8.c), akik közül Csuka Ferenc a 7-8. osztályos korcsoportban III. helyezést ért el Petőfi Sándor A magyar nemes című költeményének előadásával. 

Reméljük, jövőre is képviseljük iskolánkat ezen a színvonalas rendezvényen, és ismét büszkék lehetünk versszerető diákjainkra!

Telek Péter Pál felkészítő tanár

Submitted by kovacs.aranka on