2010. 10. 14.

ERDŐK HETI KIRÁNDULÁS  

"Az erdő beszélt hozzám, mert az erdő beszél ahhoz, aki ismeri : jeleket ad, üzen, kitárja magát, csak meg kell érteni. De ahhoz, hogy megérthessük, ismernünk kell fáit, bokrait, füveit, virágait, gombáit..."

(Fekete István)

Az Erdők hete országos rendezvénysorozat 1996-ban indult útjára. Azóta minden októberben megrendezik. Ebből az alkalomból látogatott ki a 4.a osztály egy gyönyörű, napsütéses délelőtt az őszi színekben pompázó Kecskeméti Arborétumba.

Természetismeret-órán éppen az erdőről tanulunk, ezért kirándulásunkkor a gyermekek már rendelkeztek előzetes tudással. Szakavatott vezetéssel azonban további ismeretek birtokába juthattak. Horváth László erdőmérnök kísért végig bennünket a csodálatos környezetben. A vele való séta során, magyarázatai nyomán, a valóságban is megismerhettük a különböző fafajtákat, cserjéket, az erdő szerepét mindennapjainkban. Találkozhattunk mókusokkal, madarakkal. Ősszel rengeteg színnel mutatja meg magát az erdő. Gyönyörködtünk a színek játékában is. Már kisgyermekkorban alakítani kell a környezettudatos, a természetet szerető és védő szemléletmódot. Erre azonban nyitottá kell nevelni a kicsiket. Úgy hisszük, hogy ez a séta hozzájárult ehhez.

Urbán Katalin
az osztály tanítója

 

Submitted by nagy.attila on