2012. 05. 04.

„HATÁRTALANUL" ERDÉLYBEN

A kecskeméti Piarista Általános Iskola 7.a és 7.b osztályos tanulói, valamint kísérő tanáraik (Hajagos Kiss Margit, Tóth Beáta, Walter János, Nagy Attila igazgató és Bozók Ferenc) a „Határtalanul" (Tanulmányi kirándulás magyarok lakta területekre) pályázat keretén belül április 30-tól - május 5-ig gyönyörködhettek Erdély szépségeiben. Az autóbuszt Áipli László gépjárművezető vezette.

A diákok szállása az első éjszakán Kolozsváron, a Bethlen Kata Leánykollégiumban volt, később Székelyudvarhelyen, az Eötvös József Mezőgazdasági Szakközépiskola kollégiumában. A rendkívül Pazar heti programban szerepelt egyebek között Nagyvárad, a Királyhágó, Kolozsvár, Tordai-hasadék, Marosvásárhely, Székelyudvarhely, Békás-szoros, Gyilkos-tó, Szárhegy, Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Csíksomlyó, Gyimesi-szoros, Korond, Parajd, Szováta, Segesvár és még sorolhatnánk hosszan a városok, falvak műemlékeit, múzeumait és a természet varázslatos szépségeit.

A diákok számára tartalmas és egyben szórakoztató lehetőség volt ez a kirándulás ismereteik gyarapítására és a határon túl élő magyarság sorsának, életének alaposabb megértésére és a nemzeti összetartozás érzésének erősítésére.

Bozók Ferenc SchP

 

Submitted by nagy.attila on