2018. 06. 03.

 

 

A Szent Ferenc Alapítványt az erdélyi ferences szerzetesek hozták létre Böjte Csaba vezetésével 1993 tavaszán. Célja segíteni a bajban, nehéz helyzetben lévő legkisebbeket.

1999-ben a Ferences rend nekik adományozta a szászvárosi kiürült kolostort is, ez lett a Szent Erzsébet Gyermekotthon, mely a dévai után a második gyermekvédelmi intézménye Csaba testvér nagy családjának. Itt vendégeskedhettek a 3. b osztály diákjai testvéreikkel együtt három napig.

A szíves fogadtatás mellett színes programok sokaságában volt részünk. Gyalogosan hódítottuk meg magos Déva várát. Saját szemünkkel győződtünk meg arról, hogy Mikszáth Kálmán joggal nevezte a középkori eredetű vajdahunyadi várat „a várak királyának”. Megtekintettük az ország egyetlen régészeti világörökségét Sarmizegetusa Regián, és az az ország egyetlen katonai szabadidőparkját az Arsenal Parkot. Az utolsó estén kis vendéglátóink és a mieink focimeccsén pedig döntetlen eredmény született.

Köszönjük Menyhárt Ernőnek, a gyermekotthon vezetőjének a vendéglátást. Köszönjük a pap bácsi -Kádár Sándor- tanulságos miséit, Dániel testvér idegenvezetését, a szakács néninek és Júliának a finom ételeket.

Hálás köszönet Móczóné Borbély Csillának, aki lehetővé tette számunkra ezt az utazást. Mindannyiunk számára nagy ajándék, hatalmas élmény volt ez a kirándulás, és reméljük kapcsolatunk a gyermekotthon lakóival tartós marad.

 

 

Steixner Katalin

   osztályfőnök

 

Submitted by steixner.katalin on