2023. 08. 02.

Látványos történelmi időutazáson jártunk a fővárostól Visegrádig! Pilisi túránk a szentendrei HÉV állomásról indulva bepillantást nyújtott a Visegrádi-hegység természeti értékeibe és a magyar történelem emlékeibe.

A túra kezdetén a Kő-hegy megkapó panorámájával inthettünk búcsút az urbanizált környezetnek, majd érintettük a Holdvilág-árok hűvös szurdokvölgyét és a Dunakanyar legszebb látványát kínáló Prédikálószéki-kilátót. Ittunk a Lajos-forrásból, bekukkantottunk a Vasas-szakadék barlangjaiba.
Pilisszentlászlón a helyi közösséggel vettünk részt szentmisén.
Ezt követően felfedeztük az eredetileg kizárólag vadászok által használt vadregényes Spartacus-ösvényt, végül megérkeztünk Visegrádra, ahol az egykori királyi székhely és a Madas László Erdészeti Erdei Iskola szomszédságában, a Mogyoróhegyi Campingben pihenhettük ki az elmúlt napok vándorlását. S ha már így adódott, a program keretében a táborozók megtekinthették a történelmi fellegvárat, és részt vehettek egy izgalmas erdei iskolai foglalkozáson is.

A túrán három szálláshelyünk volt, és összesen 130 km távolságot tettünk meg. Köszönöm a diákok kitartását és felnőtt kísérőim, Halasi Bernadett és P. Barcza Edit tanárnők segítségét!  Kecskemétről és vissza közösségi zöld közlekedési eszközökkel utaztunk. 

 

Bogár-Szabó Ádám táborvezető

Submitted by bogar-szabo.adam on