Erasmusos továbbképzés a francia Riviérán
2023. 07. 20.
Egy 2 hetes kurzuson vettem részt Nizzában, melyen a rengeteg apró módszertani ötlet mellett különböző képzési blokkok keretében szó esett nyelvórai projektekről, értékelési módszerekről, interkulturalitásról, az írás és olvasás tanításának újszerű megközelítéséről. Érdekes breszélgetések alakultak ki például arról, hol van a helye egy nyelvórán az anyanyelvnek, egyáltalán van-e helye, szabad-e használni, ha igen, milyen szituációkban. A képzők mind elismert szakemberek, többen Kanadából utaztak ide, de a résztvevők között is akad mexikói és indonéz kolléga is. 
 
A több mint 20 országból érkező kollégával közös world café műhelymunkán vettünk részt, ahol jó gyakorlatokat gyűjtöttünk különböző témákban. Egy előadás során az Erasmus+ program lehetőségeiről tudhattunk meg többet, illetve az akkreditáció előnyeiről is (amivel szerencsére iskolánk már rendelkezik). Mindkét héten nemzetkozi esten ismerhettük meg egymás országait, kultúráját, gasztronómiáját, esetleg táncait, dalait.
 
Ezen kívül persze akadt idő élvezni a napsütötte Côte d’Azur szépségeit is, pl. Európa legnagyobb vízi állatkertjében delfinek és gyilkos bálnák bemutatóját tekinthettem meg, illetve a közeli Cannes-ba és Monte Carlo-ba is ellátogattunk.
 
Soós Zoltán Ferenc
/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2023-10/IMG-5145.JPG?h=8384f4f6&itok=sO9nFN25
Submitted by soos.zoltan on