Erasmus továbbképzés Máltán
2024. 08. 22.

2024. augusztus 5-17 -ig az Executive Training Institute nyelviskola angol nyelvű továbbképzésen vettem részt Máltán.

Az első héten az informatikai eszközök használatával ismerkedtem a nyelvoktatás keretei között. A PBWorks alkalmazás segítségével megtanultuk, hogyan készítsünk el egy projektet képek, kvízek, videók, keresztrejtvények felhasználásával. Online szótárakkal is megismerkedtünk, mint a visuwords, és a storyjumper alkalmazás segítségével beszélő  képeskönyvet készíttettünk a Máltán eltöltött napjainkról.

A második hét a módszertani eszköztár felfrissítése volt, nemzetközi csapatban dolgoztunk együtt lengyel, szlovák és cseh kollégákkal. Foglalkoztunk a diákok idegen nyelvi szókincsének bővítésével, a humor alkalmazásával a nyelvórákon, szerepjátékokkal, videoklipek használatával, az angol nyelvi  kiejtéssel, projektfeladatokkal.

A nyelviskola két kirándulást szervezett, Valettába, Málta fővárosába és Mdinába, a korábbi fővárosba. A szigeten számos történelmi lelőhely található, ami igazán vonzóvá teszi a szigetországot a történelem iránt érdeklődők számára. A szigeten az angol a hivatalos nyelv, így sok lehetőségem volt a nyelv gyakorlására.

A két hét alatt számos kollégával találkoztam, akik a továbbiakban szívesen  bekapcsolódnának az iskolánkban folyó nemzetközi projektekbe.

Keresztes Anikó

/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2024-08/IMG_20240816_140742.jpg?h=7d37c395&itok=ZEyF7Paf
Submitted by keresztes.aniko on