Erasmus plusz műhelymunka
2023. 08. 28.

Augusztus 28-án délelőtt több mint 30 pedagógus részvételével zajlott az Erasmus plusz műhelymunka az iskolában.

Borbély Beáta tanárnő vezetésével értékeltük az elmúlt egy év során megvalósult mobilitásokat (külföldi utazási programokat). A tantestület mintegy 30%-a vett részt az elmúlt két évben valamilyen módon külföldi programban diákok kísérőjeként, szakmai látogatáson vagy képzésen. Csak most nyáron 16 tanái képzésre küldtünk kollégát, az elmúlt évben 40 diák utazott csoportosan, 6 diák egyénileg, és fogadtunk csoportosan és egyénileg tanulni diákokat, szakmai látogatáson kollégákat Gyimesből, Csehországból, sőt szakértőt német egyetemi diáklaborból.

Az Erasmus tervünkben megfogalmazott cél, hogy minden évben minden diákunk legalább egy nemzetközi projektben vegyen részt az óvodától a gimnáziumig. Ez sokfajta tevékenység lehet: Az óvodában például fogadtunk kollégákat, akik bekapcsolódtak a foglalkozásokba. Megvalósulhatnak videokonferenciák, közös tanítási órák, vagy a csoportos vagy egyéni cserék során kapcsolódhatnak be fogadó diákok és társaik, de természetesen kiutazásokat is szervezünk. Októbenrben az Erasmus napra ismét nemzetközi online diákkonferenciát szervezünk.

A mai napon értékeltük az elmúlt év eredményeit, megbeszéltük a tapasztalatokat. Terveztük a megszerzett tudás, képzésen tapasztaltak átadását, disszeminációját és azt is, miben és hogyan változtatja, fejleszti mindez az iskola egészét. 

/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2023-08/20230828_102957.jpg?h=fa213834&itok=In0BtUWe
Submitted by mikulas.domonkos on