2024. 06. 09.

2024 májusában egy tíznapos Erasmus-mobilitáson voltam Salzburgban. Az utazáson egyedül vettem részt, vonattal utaztam, és a salzburgi pályaudvaron már várt rám a fogadó családom. Gimnáziumunk ottani testvériskolájában, a Herz Jesu Privatgymnasiumban tanultam ottlétem alatt. A fogadó diákom osztályába jártam, és együtt vettem részt vele a tanórákon. Érdekes volt bepillantást nyerni egy másik ország oktatási rendszerébe, és megfigyelni a tanórák menetét, a különböző pedagógiai módszereket és az itthoni oktatástól eltérő formákat. De utazásom célja az ottani hittanoktatás, és az iskola lelki életének megismerése volt.
Részt vettem hittanórákon, és sok interjút csináltam hitoktatókkal, szerzetesekkel és az igazgatóval is. Mindenki nagyon segítőkész volt, és a hittankönyveknek köszönhetően sikerült jól átlátni a hittanoktatást. Megismertem a számonkérések módját, a tananyag felosztását, az órák menetét is.
A kintlétem épp pünkösdre esett, ezért részt tudtam venni hétvégén a salzburgi pünkösdi találkozón, ahova sokan jöttek különböző német nyelvű területekről. De volt időm a helyi nevezetességeket is meglátogatni. Voltam többek között a ferences és a bencés templomokban is.
Tapasztalataimat prezentáció formájában mutatom majd be hittanórákon, és a következő nemzetközi Erasmus-konferencián.
Úgy érzem nagyon sokat fejlődtem ez alatt a tíz nap alatt az élet minden területén. Rengeteget segített, hogy önállóan kellett intéznem a feladataimat.
Hatalmas élmény volt számomra ez a mobilitás, és azt hiszem, minden előzetes tervemet meg tudtam valósítani.

Kiegészítés (2024.06.20.):

A tanév végén több hittanórán is bemutattam a mobilitáson szerzett tapasztalatokról szóló prezentációmat (a mellékletben található), amelyet nagy érdeklődéssel fogadtak tanáraim és diáktársaim. 

Bajusz Bernadett 11.a

Csatolmány
Submitted by talmacsi.jozsef on