Erasmus képzés Regensburgban
2023. 08. 28.

Az idei évben először nyílt alkalmam arra, hogy közelebbről megismerkedjek a nemzetközi környezetben szervezett felnőttképzés lehetőségeivel. 2023. július 31 - augusztus 11-ig Regensburgban vettem részt egy intenzív nyelvkurzuson a Horizonte – Institut für Sprache, Kommunikation & Kultur nyelviskolában.

Inspiráló erő volt számomra, hogy lehetőségem nyílik német nyelvtudásom mélyítésére, a  bátrabb idegennyelvi kommunikációra, és a felnőtt csoportban alkalmazott tanulásmódszertan sokszínűségének megismerésére. Örültem, hogy Németország egyik legszebb és legrégibb városába mehetek, s egyben megtapasztalhatom az új környezet pihentető erejét is. Utazásomhoz tudatosan zöld utat választottam, ami nemcsak ízelítő volt a nemzetközi környezetből, hanem nagy élmény a sok látnivalóval. 

Az Erasmus képzés keretében eltöltött két hét vonzóvá tette számomra a nemzetközi környezetben való tanulást. Egyben segített megérteni iskolánk egyik stratégiai irányát, a nemzetközi kapcsolatokban rejlő sokszínű lehetőséget. 

A képzésen egy általános és egy intenzív nyelvi csoport munkájában vettem részt. Nagyon sokszínű társaságban voltam, társaim közt volt üzbég, lengyel, román, koreai, japán, kolumbiai, cseh, olasz, török. Nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy minél többet beszéljünk, így megismerkedhettem különböző kommunikációs technikákkal. Találkoztam új digitális eszközökkel, amik nemcsak praktikus segítséget nyújtottak a tanulásban, hanem színesebbé, élményszerűbbé, interaktívabbá tették azt. 

A tanulásunkat, feltöltődésünket, kapcsolatteremtésünket szolgálták a nyelviskola által szervezett szabadidős programok. Részt vettem városnézésen, idegenvezetésen a regensburgi dómban, egy nürnbergi kiránduláson, német nyelvű filmvetítése, bajor múzeumlátogatáson. Természetesen én magam is nekivágtam felfedezni a környéket, nagyon megtetszett ez a szép történelmi város. 

Örülök, hogy alkalmam nyílt két hetet eltölteni Regensburgban. Színvonalas képzést, feltöltődést adó napokat, és személyes kapcsolatok örömét kaptam. Hálás vagyok érte! 

 

Szabó Krisztina

/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2023-08/IMG_20230805_111802_0.jpg?h=5bf31c05&itok=mMnVK2fH
Submitted by szabo.krisztina on