2015. 06. 23.

Első hét a napközis táborban

Jó hangulatú ismerkedős játékkal indult a napközis tábor az utolsó tanítási napot követő reggelen, majd közösem megalkottuk azokat a szabályokat, melyek betartása még gondtalanabbá teheti a következő heteket. Ebéd után elsétáltunk a Természet Házába, ahol sokféle interaktív játék segítségével mélyedhettünk el a minket körülvevő élővilág titkaiban. Szerdán az állatok birodalmába látogattunk el. A Kecskeméti Vadaskert lakói között minden kisgyerek talált számára kedves, mókás, kisállatot vagy éppen félelmetes vadállatot.  A délutáni kézműves foglalkozáson pedig mindenki saját maga készíthetett színes kartonból állatkát.

Csütörtökön egy egész „díszteremnyi" játék várt minket, és kezdetét vette a fergeteges „játékkaszinó". Mozgásos játékok, társasjátékok, ügyességi játékok megannyi lehetőséget adtak a vidám kikapcsolódás mellett arra is, hogy szinte észrevétlenül fejlesszük különböző képességeinket.

A finom ebéd elfogyasztása után pedig a Népi Iparművészeti Múzeum kiállítási tárgyait vehettük szemügyre, melyek hűen őrzik a régmúlt idők népi kismesterségeinek eszközeit. A ma már szinte ismeretlen vajköpülő, gereben, motolla, rokka, miskakancsó, és a szebbnél szebb hímzések, szőttesek elfeledett tevékenységek míves tanúi.

A hét utolsó napját várták talán a legtöbben a legizgatottabban. Olyan helyre készültünk, ahová nem lehet „csak úgy" eljutni. A Kecskeméti Rendőrkapitányság titkos termeibe, kamerás szobájába engedték be a táborozókat. Két kisebb csoportban járhattuk végig az őrzött helyiségeket, a gyerekek beülhettek a rendőrautókba és Kecskemét városát figyelő kamera képeit is figyelhették. Sok-sok élménnyel gazdagodva értünk vissza az iskolába, ebéd után pedig udvari játékokkal búcsúztunk az első héttől.

Steixner Katalin, Nádaskainé Orosz Orsolya, Sándor Erika

Submitted by intra on