2020. 11. 16.

A kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola, a Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány közreműködésével, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával a Digitális Város – Digitális Oktatás projekt keretein belül egyfordulós versenyt hirdetett a közoktatás 2-5. évfolyamos diákcsapatai számára, amely a pandémia miatt online formában került megrendezésre.

A pályázaton 7 iskola 20 csapata indult. Az "Okos játszótér és vidámpark" konstrukciótervező verseny  versenymunkáit az Egri Eszterházy Károly Egyetem szakemberei zsűrizték.

Egybehangzó véleményük szerint nagyon színvonalas projektek születtek.

A versenyen iskolánkból a 3. b osztály Piár Lego Team csapata indult.

Kategóriájukban legnagyobb örömünkre megszerezték az I. helyezést!

A csapat tagjai: Bujdosó Bence, Hegedűs- Oláh Ádám és nem utolsó sorban Helmeczi Benedek voltak.

 

Diákjaink lelkesen készültek a megmérettetésre: kis robotokat építettek, a már meglévő legós konstrukciókat átgondolva programozhatóvá tették azokat. A programnyelvet sokszor kipróbálták, egyre jobb és ügyesebb megoldásokat találtak ki.

8 kisrobotot terveztek az okos Vidámparkba, melyet terepasztalon kellett bemutatni. Szakmai segítséget kaptunk Matusz Gabriella tanárnőtől is, amelyet ezúton köszönünk! Az elkészült alkotásokról kisfilm készült, melyet kiegészítve a programnyelvvel kellett a bírák elé bocsátani.

Gratulálunk tanítványainknak, akik kitartóan, lelkesen, fáradhatatlanul dolgoztak!

Büszkék vagyunk Rátok!

 

Némethné Lintner Tünde

felkészítő tanár

 

 

Submitted by lintner.tunde on