2019. 06. 17.

Június 14-e nemcsak azért volt különleges a felső tagozat életében, mert ez volt a tanév utolsó napja, hanem mert ezen a napon búcsúzott a Piarista Általános Iskolától a nyolcadik évfolyam 74 tanulója.

A nyolcadikos diákok egy közös napindítóval kezdtek a tornateremben, mialatt a hetedikesek szülői segítséggel ünnepi díszbe öltöztették az iskolát. Ezt követően a hetedikesek tízóraival várták a végzősöket az osztálytermeikben, ahol részt vettek az utolsó osztályfőnöki órájukon.

11 órától a teljes felső tagozat a szépen dekorált tornaterembe várta a búcsúzó nyolcadikosokat. Az iskolatársak már régóta nagy szeretettel készültek egy-egy műsorszámmal a búcsúzó ünnepségre.

Elsőként Mikulás Domonkos igazgató úr mondott ünnepi köszöntőt, melyben felidézte saját nyolcadikos ballagásának emlékét. Ezután az ötödik évfolyam nevében Szabó Irén (5.b) verset mondott, Papp Sárától (5.c) pedig rövid fuvolakoncertet hallgathattunk meg. A hatodik évfolyam nevében Kökény Szilvia (6.b) játszott zongorán. A hetedikesek közül Kapus Kevin Kamill (7.b) egy verssel búcsúzott a nyolcadikosoktól, majd Hegedűs Ákos (7.a) gitárjátéka következett. Az énekkar nevében Bauer Nóri (7.a) énekelt egy szívhez szóló búcsúzó dalt, Zolnai Dominika, Kovács Nóra és Kiss Márta (7.c) pedig egy népszerű slágert adtak elő. Köszönjük Bacslia Krisztina tanárnőnek a zenei felkészítést és a zongorakíséretet. A műsorszámok között a három nyolcadik osztály képeiből készült diavetítéseket nézhettük meg közösen. Az ünnepség Deme Zsanna és Péli Fanni (8.a) a végzősök nevében közösen mondott búcsúbeszédével és Telek Péter Pál köszönő szavaival zárult.

Délután 17 órakor ünnepi szentmisére gyűltek össze a búcsúzó diákok, osztályfőnökeik, szaktanáraik, szüleik és rokonaik, hogy hálát adjanak az elmúlt nyolc év ajándékaiért. A nyolcadikosok egy-egy szál rózsával vonultak be a piarista templomba a hetedikesek kettős sorfala között. A 8.a-t Bogár-Szabó Ádám, a 8.b-t Mogyorósné Bálind Anikó és Borbás Márti, a 8.c-t Szeleczkiné Marozsi Edina vezette. A szentmisét Nagy Attila házfőnök atya mutatta be, aki megköszönte mind az alsós, mind a felsős osztályfőnökök, tanítók és tanárok munkáját, akik a végzősök szellemi-lelki fejlődését segítették az elmúlt nyolc év során.

Köszönjük szépen a hetedikeseknek és osztályfőnökeiknek - Mikulásné Ferencz Zsuzsanna, Galikné Bertus Annamária és Horváth Orsolya tanárnőknek -  a nyolcadik osztályosok búcsúzó napjának megszervezését, a változatos műsort, az igényesen szép dekorációt és a szentmiseszolgálatot. Hálásak vagyunk továbbá hetedikes diákjaink szüleinek is sok-sok segítségükért, gondosságukért.

Telek Péter Pál tagozatvezető

 

 

Submitted by bertus.annamaria on