Egy hét Montpellier-ben
2024. 08. 30.

A tanári Erasmus-ösztöndíjnak köszönhetően tölthettem egy csodás hetet a dél-franciaországi Montpellier városában, és merülhettem el a nyelv és a kultúra szépségeiben.

A helyi Alliance Française felsőfokú (C1-es) francia nyelvi kurzusára jártam, ahol azon túl, hogy anyanyelvű tanárunktól sok nyelvi nüanszot és kulturális ismeretet szerezhettem, a változatos feladatokon keresztül remek pedagógiai példát láttam.

A témánk az igazságszolgáltatás és a mediatizált perek voltak. Beszélgettünk, írásbeli szövegeket alkottunk, csoportokban dolgoztunk, online feladatokat kaptunk, elmélyítettük a nyelvtani ismereteinket, videókat néztünk és értelmeztünk, zenét hallgattunk és indultunk ki belőle, a hét végén pedig egy szimuláción keresztül megtapasztalhattuk, milyen egy igazi francia bírósági peren részt venni.

A kurzusidőn felül az Alliance Française rengeteg szabadidős tevékenységet és kirándulási lehetőséget kínál. Mivel csak egy hétig voltam, így csupán egy idegenvezetésen tudtam részt venni a Jardin des Plantes elnevezésű majdnem 500 éves, hatalmas orvosi gyógynövénykertben, illetve egy rendkívül nemzetközi társasjáték-esten.

Sokat fejlődtem mind nyelvi, mind kulturális téren, valamint nagy élmény volt ennyire különböző nemzetiségű embert megismerni.

Tősér Anna

/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2024-08/Montpellier-_Place_de_la_Com%C3%A9die_-_52262234358.jpg?h=32167c4c&itok=rm8gDARy
Submitted by toser.anna on