A győztesek receptje:
Rozmaringos Csirkehuszár kalandozásai Észak-Afrikában
Lepácoljuk a csirkemellet olajba, rozmaringba. Majd grillen megsütjük.
Ragu: Lepirítom a füstölt szalonnát, a finomra vágott hagymát arany barnára pirítjuk, a karikára vágott kolbászt megsütjük, a szalonna kisült zsírján, hozzáadjuk kockára vágott paradicsomot, paprikát, amit sóval, borssal, köménymaggal, fokhagymával fûszerezzük.
Köret: Burgonyát megfõzzük majd pirított hagymával összetörjük sóval, borssal ízesítjük. Grillen megsütjük.
Saláta:Kuszkuszt leforrázzuk, lehûtjük, összekeverjük kockára vágott almával, paprikával, paradicsommal, szárzellerrel, reszelt almával reszelt, sárgarépával, trapista sajttal, ízesítjük sóval, borssal, citrom facsart levével.
Rozmaringos Csirkehuszár kalandozásai Észak-Afrikában
Tüzesen süt le a nyári nap sugára
A kockára vágott füstölt szalonnára.
Fölösleges dolog sütnie oly nagyon,
A rávágott hagymának úgyis melege vagyon.
Paprika tüze ég paradicsom szívében,
Így pirul a lecsó a faluvégen.
A többi alapanyag nyersen konyhakész,
A fokhagyma subájában az asztalon heverész.
Parasztkolbász szeletben körülötte,
De õ a virágra szemét nem vetette;
Egy kõhajtásnyira fõtt tõle a lecsó,
Az jutott eszébe hogy abban milyen jó.
De nem ám a lecsó finom illatára,
Hanem a grillen a csirke javára,
A hagymás sültburgonya ízes tetejére,
Illatos jércemellünk vöröslõ szélére.
Kuszkusznak a víz föl van forralva,
Mivelhogy annak dagadni kell abban';
Kilátszik a vízbõl apró szemcséje
Az egész iskola gyönyörûségére.
Mert a fûszerek fölött gondolkodó szakács
Összekeveri az almát, zöldséget, trapistát,
Ki pedig a vízben a kifőtt, de nagyon,
Lecsós csirkemellünk körete gazdagon.
"Szívemnek gyöngyháza, lelkem falatkája!"
Mi kis szakácsunk így szólott hozzája:
"Pillants ide, hiszen ezen a világon
Csak te vagy énnekem minden mulatságom.
Jó Étvágyat!