2014. 06. 03.

 

A hatodikos osztálykirándulás egy tematikus városnéző sétával kezdődött, Édes Élet- Habkönnyű belvárosi séta (nem csak) édesszájúaknak címmel. Utunk első állomásaként a Cukor utcába mentünk, ahol az idegenvezetőnk röviden elmesélte nekünk a cukor és az édességek történetét a kezdetektől napjainkig. Ezt követően eljutottunk egy hagyományos módszerekkel dolgozó cukorkakészítő műhelybe és különböző ízesítésű finomabbnál finomabb cukorkákat kóstolhattunk és vásárolhattunk az otthoniaknak. Megtekintettük azokat a helyeket, ahol olyan méltán híres emberek laktak, mint Dobos C. József, a dobostorta megalkotója, vagy pedig Stühmer Frigyes, a csokoládégyáros. Budapest utcáit járva megismerkedhettünk a régi főúri házak étkezési szokásaival és betértünk az előző évszázad népszerű ebédlőjébe, az Astoria szállóba is.

Utunk legérdekesebb állomása egy kézműves csokoládét értékesítő kis boltocska volt. Négy különböző ízesítésű csokoládét kóstolhattunk meg, egy magas kakaótartalmú étcsokoládét, egy málnásat, egy mogyorósat és egy sósat. (A legnépszerűbb a málnás és a mogyorós volt!) A séta végállomása egy elegáns cukrászda volt. Miközben kipihentük magunkat, a diákok feltehették a kérdéseiket az idegenvezetőnknek.  Miközben beszélgettünk, százéves receptúra alapján készített sós és édes aprósüteményeket kóstoltunk.  

A nap további részében átmentünk a Campona bevásárló központba és megtekintettük a Tropicariumot és a Csodák Palotáját. A Tropicariumban megismerkedtünk a tengerek és folyók élővilágával. A Csodák Palotájában eleinte félénken, később egyre bátrabban próbálták ki az eszközöket és a programot záró rendhagyó fizikaóra is nagyon jó hangulatban telt. Összességében nagyon jól éreztük magunkat az osztálykiránduláson. 

 

Submitted by horvath.orsolya on