2018. 05. 22.

Több fordulós házi levelezős versenyek eredményhirdetésén több tantárgynál is győzteseket ünnepelhettünk az alsós kisdiákok közül. A második, harmadik és negyedik évfolyamos tanulók matematikából, anyanyelvből, olvasás-szövegértésből, környezetismeretből, hittanból versengtek három fordulón keresztül. A legtöbb pontot elérők az iskolában megírt versenyfeladatokkal nyerhették el az első, második, vagy harmadik helyezést. A levelezős versenyen lelkesen, kitartóan részt vevő diákjainkat is jutalmazta az iskola. A versenyeken összesen 144-en indultak, ebből 41 tanuló ért el dobogós helyezést.

Évek óta fontos színfoltja tagozatunknak a Kis Piár Bár olvasóverseny, melyen a megadott regények közül választhatnak diákjaink és egy feladatlap megoldásával bizonyítják, hogy megismerkedtek a könyvvel. Nagy örömünkre ebben a versenyben már az elsős tanulók is részt vettek. 52 tanulónk kapott kedvet a kitartó olvasáshoz és közülük Graholy Dáriusz 2.b-s  diákunk olvasta el a legtöbbet. A verseny szervezője, koordinátora Máj Judit tanító néni volt.

Az Idegen Nyelvi Napok feladatainak értékelését Mikulásné Kati néni tartotta, melyen három osztály nyert  bronz,- (1.c) ezüst,- (4.c) és arany fokozatú (2.a) minősítést.

A múlt hónapban tartott papírgyűjtés győzteseit Vida-Szűcs Emese jutalmazta egy-egy fagyi utalvánnyal: 3.b osztály első, 3.a osztály második, az 1.b osztály harmadik helyet ért el.

Örülünk, hogy a népes nézőközönségből sokan jutalmakkal távozhattak erről a délutánról.

Gratulálunk a nyerteseknek és köszönetet mondunk minden tanítónknak, akik a feladatokat összeállították, kijavították, a versenyeket lebonyolították!

                                          Szabóné Adorján Erika, Rimár Zsuzsanna és Illésné Pozsár Edina - versenyfelelősök

 

Submitted by adorjan.erika on