2018. 05. 24.

A Tankerület, sőt a környék iskoláiból is számos pedagógus vett részt azon a szakmai bemutatón, amit iskolában tartottak egy digitális pedagógiai módszer kapcsán.

A BOOKR egy olyan alkalmazás, ami segíti az olvasás megszerettetését, különösen az olvasási nehézséggel küzdő gyerekeknek. A program segítségével egyre bővülő, gyermekeknek szánt könyvállomány érhető el. Olvasás közben a tableten kiemeli az épp olvasott mondatrészt, ezzel segítve a szöveg szemmel való követését, ami diszlexiás gyermekeknél nagy segítség. Emellett hangoskönyvként is használható, azaz ha úgy állítjuk be, a hallott szöveget követni tudják a diákok a szemükkel. Egy-egy olvasott rész után szövegértési játékok következnek, amik így motiválják a gyerekeket újabb és újabb részek olvasására.

A bemutatót a Piarista Iskola alsó tagozata szervezte, és kapcsolódik a Piarista Rend Magyar Tartománya “Digitális környezet az Oktatásban” - EFOP 3.2.3 pályázatához. A pályázat célja a digitális pedagógia terén való fejlődés, a digitális pedagógia terjesztése. A kecskeméti iskolán kívül a pályázatban a szegedi, mosonmagyaróvári, nagykanizsai piarista iskolák is részt vesznek, de párhuzamos pályázat fut a Kecskeméti Tankerületnél is, melyben a Bányai Júlia Gimnázium, a Vásárhelyi és a Lajosmizsei  Fekete István Általános Iskola és az Egyetem Petőfi Sándor Általános Iskolája is részt vesz. Emellett Kecskeméten a Szent Imre Katolikus Általános Iskola is kapcsolódik a Kalocsa-Kecskeméti Egyházmegye, mint fenntartó pályázatán keresztül.

Célunk e téren a régió pályázati együttműködésének erősítése, hogy a város és a környék valamennyi iskolája részesüljön közös fejlesztésben. Ennek része volt ez a szakmai műhely is.

Submitted by mikulas.domonkos on