2020. 01. 25.

Január 24-25-én kezdődött iskolánkban az a 60 órás képzés, amit iskolánk a "Digitális város, digitális oktatás" projekt keretében tart a várso pedagógusainak. A képzésre sok iskolából összesen 18 pedagógus jelentkezett. A megvalósítás Kecskemét Megyei Jogú Város által megítélt forrásból a Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány támogatásával valósul meg.

A képzést iskolánk EFOP 3.2.3-as pályázatában próbálta ki, majd akkreditáltatta. A trénerek is iksolánk tanárai: Mikulás Domonkos, Talmácsi József, Némethné Lintner Tünde és Telek Péter Pál. Alkalom ez arra is, hogy az iskolák közti pedagógiai együttműködést segítsük.

A képzést színesítette három videokonferenciás bejelentkezés is:

- A BETT - digitális oktatási konferencián Londonban tartózkodó két kollégánk és két diákunk közül Dankó Zsombor és Mikulás János számoltak be élő közvetítésben a tapasztaltakról.

- Az Erasmus plus KA2-es pályázatunkhoz kötődően az Olot-i partneriskolánk két tanára és három diákja mutatta be, hogy a SUMMEM projektben milyen digitális platformot használnak a tanulásban.

- Mikulás Hanna volt diákunk Indiából jelentkezett, és a Minerva egyetem digitális oktatási rendszerét mutatta be - ezen az egyetemen minden óra videokonferencián zajlik, egy az egyetem által fejlsztett felületen. Bemutatta, hogy a tanulási folyamatot hogyan segíti a digitális környezet az órákra készüléstől az értékelésig.

A képzés február elején folytatódik, majd áprilisban zárul.

Mikulás Domonkos igazgató

Submitted by mikulas.domonkos on