2023. 05. 11.

Teljes állásban, részmunkaidőben vagy óraadóként digitális kultúra tanárt keresünk. Jelenleg elsősorban a felső tagozatra keresünk tanárt, de átjárható az állás a gimnázium felé is.

Jelentkezni szakmai önéletrajzzal és motivációs levéllel az igazgato@kecskemet.piarista.hu címen lehet.

 

A Piarista Iskola minden évben 17 fővel digitális kultúra tanulmányi területű osztály indul a gimnáziumban, ahol a diákok a négy év során felkészülnek az emelt szintű digitális kultúra érettségire. Emellett sokan választják a közép szintű érettségit is a többi osztályból is, amit jellemzően előrehozott érettségiként tesznek le.

Az iskolában a gimnáziumban kettő, az általános iskolában egy informatika terem biztosítja a feltételeket, amelyek működését saját rendszergazdák és fenntartói szintű támogatás is segít. Az iskola az oktatás támogatására a Google oktatási csomagját használja minden tanulási területen.

Emellett az iskolában működő Öveges Diáklabor felszereltsége is segíti a munkát. Rendelkezésre állnak korszerű eszközök, mint MicroBit, Lego robotok, Dobot robotkarok, 3D nyomtatók, még CNC esztergálásra alkalmas eszköz is. Ezen a téren folyamatos a fejlesztés, hamarosan további jelentős források bevonása is várható.

Az iskola együttműködik a Rákóczi úton működő Digitális Tudásközponttal is, ahol rendszeresen fogadják diákjainkat. Emellett az Öveges Diáklabor tagja a Magyarországi Diáklaborok Egyesületének, melynek székhelye iskolánkban van. Kiterjedt együttműködésekkel rendelkezik, különösen hazai és német diáklaborokkal. Az iskolában a diákok és munkatársak bekapcsolódhatnak nemzetközi programokba, együttműködésekbe a STEM/MTMI (matematika, természettudományok, mérnöktudományok és informatika) terén.

A keresett munkatárs, munkatársak feladatköre különböző vagy összetett is lehet. Benne van a diákok alapszintű digitális készségekben való jártasságának elsajátításában való segítség csakúgy, mint az emelt szintű oktatás, tehetséggondozás is. Ezeket a feladatokat akár ugyanaz vagy több különböző munkatárs is elláthatja. Lehetőséget biztosítunk a fejlődésre, a fejlesztésekben való közreműködésre is. Az iskolában minden erre nyitott munkatársnak lehetősége van akár nemzetközi képzésekbe, szakmai látogatásokba, együttműködésekbe bekapcsolódni, ilyeneket kezdeményezni.

A korábbi informatika tantárgy az új NAT-tal digitális kultúra tantárggyá alakult, ami a digitalizációt komplexebb szemlélettel kezeli. Ez igényli a más tantárgyakkal való együttműködést is.

Az új munkatársat/munkatársakat az iskola augusztus 1-jétől tudja alkalmazni.

Mikulás Domonkos igazgató

Submitted by mikulas.domonkos on