2018. 04. 08.

A nagyhét első napjaira esett a 9-10. évfolyamos diákok iskolai lelkigyakorlata. A kilencedikesek meghívott előadója Bobek Tamás atya volt, aki előadásait a Piarista Templomban tartotta. A tizedikesek számára az elmélkedések az iskola dísztermében zajlottak, melyeket Galaczi Tibor SchP tartott. Mindkét évfolyamból kiscsoportok szerveződtek a piarista tanárok kísérésével; az előadások után ebben a formában is reflektáltak diákjaink a hallottakra.

Az előadások és beszélgetések mellett gyakorlatias feladataik is adódtak fiataljainknak. A kilencedikesek egy kis zarándoklat keretében felkeresték a Szent Ferenc Kápolnát a Műkertvárosban, ahol keresztúti elmélkedést tartottunk a diákok aktív részvételével (próza és ének). A 10-ikesek is számos játékos és ügyességi foglalkozáson vehettek részt.

Nagyböjti lelkigyakorlatunk nagykedden is folytatódott. Az előadások és kiscsoportos beszélgetések utáni záró szentmisét együtt tartotta a két évfolyam. A mise főcelebránsa Galaczi Tibor tanár úr, prédikátora Bobek Tamás atya volt. A zenei szolgálatot Ábel István tanár úrnak köszönjük.

Nagy Attila SchP

Submitted by nagy.attila on