2017. 04. 11.

 

A nagyhét első napjaira esik a 9-10. évfolyamos diákok iskolai lelkigyakorlata. A kilencedikesek meghívott előadója Jávorka Lajos atya volt, aki előadásait a meghívott tanúságtevőkkel együtt a Piarista Templomban tartotta. A tizedikesek számára az elmélkedések az iskola dísztermében zajlottak, melyeket Galaczi Tibor SchP tartott. Mindkét évfolyamból kiscsoportok szerveződtek a piarista tanárok kísérésével; az előadások után ebben a formában is elmélyítették diákjaink a hallottakat. 

Az előadások és beszélgetések mellett gyakorlatias feladataik is adódtak fiataljainknak. A 9. évfolyamos diákok egy kis zarándoklat keretében felkeresték a Szent Ferenc Kápolnát a Műkertvárosban, ahol keresztúti elmélkedést tartottunk a diákok aktív részvételével (próza és ének). A 10-ikesek a várost járták, és különböző szentírási idézeteket jelenítettek meg ügyes koreográfiai előkészítéssel, a fotóművészet eszközeivel. 

Nagyböjti lelkigyakorlatunk nagykedden is folytatódott. Az előadások és kiscsoportos beszélgetések utáni záró szentmisét együtt tartotta a két évfolyam. A mise főcelebránsa Galaczi Tibor tanár úr, prédikátora Jávorka Lajos atya volt. A zenei szolgálatot Ábel István és Fehérvári Gábor kollégáink adták. 

Nagy Attila SchP ig. 

 

Submitted by nagy.attila on