2014. 08. 07.

A nagy múltú hagyományos mulatságban idén is telt ház volt, mintegy 600 fő szórakozhatott az Anna Grand Hotel termeiben és kertjében, köztük a Piarista Gimnáziumot is képviselő két diákunk, Szabó Enikő Loretta (11.a) és Papp Levente (11.b), akik Kecskemét városának meghívására vettek részt a rangos rendzvényen.  

1825. július 26-án rendezték meg az első Anna-bálat Balatonfüreden, melyet Szentgyörgyi Horváth Fülöp János tartott a Horváth-házban, leányának Anna- Krisztinának a tiszteletére. Anna az első bál során ismerkedett meg majdani férjével, Kiss Ernővel, aki később a szabadságharc altábornagyaként az aradi vértanúk egyike volt. A hagyományokhoz híven idén is megrendezték az eseményt, melyen az első bálozók mellett a haza jeles művészei, közéleti személyiségei találkoznak nyaranta.

Idén is július 26-án tartották immár a 189. Anna-bált, melynek díszvendége Gyula városa volt. Balatonfüred 2009-ben Debrecennel, majd Kecskeméttel és Szolnokkal, idén pedig Gyulával kötött partnerkapcsolati megállapodást. Balatonfüred összes 18 éves hölgye mellett a 4 város néhány fiatal párja is meghívást kapott a bálra. 

A báli nyitány során a vendégek megcsodálhatták a Magyar Állami Operaház előadásában bemutatott palotás és keringő táncokat, majd maguk is eljárhattak egy  keringőt.

A nagy múltú hagyományos mulatságban idén is telt ház volt, a díszvendégekkel együtt mintegy 600  fő szórakozhatott az Anna Grand Hotel termeiben és kertjében. Az esten többek között tiszteletét tette Rost Andrea operaénekes, Litkey Farkas vitorlázó, Eszterházy Antal herceg, Horgas Eszter fuvolaművész. A Duna Tv jóvoltából ezúttal is figyelemmel kísérhették az eseményeket mind az öt kontinensen azok is, akik nem jutottak el a rendezvényre.

A bál a hagyományokhoz híven jó hangulatban telt, hajnalig mulattak a megjelentek.

Nagy Attila SchP ig. 

 

Submitted by nagy.attila on