2012. 07. 15.

Kecskemét legnagyobb nemzetközi rendezvénye, a Csiperó fesztivál július 8. és 15. között zajlott. A Poitires városából érkező francia vendégeket a Ward Mária Leánygimnázium és a Piarista Iskola tanulói fogadták.

A francia fiatalok régóta készültek az utazásra: hónapok óta próbálták táncos-zenés produkciójukat, amit a hét elején mutattak be a fesztivál nagyszínpadán. Előadásuk végén még vendéglátóikat is felhívták a színpadra.

A 17 francia fiatal és a vendéglátó diákok közösen vettek részt a hét programjain. Voltak tanyaprogramon, strandon, vadaskertben és kalandparkban, eveztek, esténként pedig a főtéri rendezvényeken találkoztak. A hét egy napját mindenki a fogadó családdal töltötte, ezen a napon a szülők gondoskodtak érdekes és értékes programokról.

A közös élményeknek és a családok nagyszerű vendéglátásának köszönhetően a francia fiatalok barátként, szinte családtagként búcsúztak. A francia csoport vezetője, Abdel Takourbi háláját fejezte ki a vendéglátóknak, és biztosította a szülőket arról, hogy 2013 júliusában ugyanilyen nagy szeretettel fogadják majd a poitiers-i családok a magyar gyerekeket.

Iskolánk részéről diákjaink szülei mellett Lévai Zita, Kovácsné Golovics Ibolya és Tóth Ágnes tanárkollégáink vették ki részüket a Csiperó szervezéséből.

Tóth Ágnes főszervező

 

Submitted by nagy.attila on