2017. 11. 22.

Nagyszabású vetélkedővel ünnepeltük a Patrocíniumot a felső tagozaton november 22-én. Az első, harmadik és ötödik órákon zajló játék sok előkészületet igényelt, de az eredményét, a változatos feladatokat a résztvevő diákok és a felnőttek szemmel láthatóan élvezték.

A versenyzők első feladata a csapatok megalakítása volt, ami a négy részre vágott, Kalazanciushoz és iskolánkhoz kötődő szent szövegek újraegyesítésével zajlott, melynek eredményeképpen minden egyes csapatba mind a négy évfolyamból került egy-egy diák. A csapatok elfoglalták a saját színüknek megfelelő jelzésű asztalt, melynél két-két DÖK-képviselő várta őket, hogy segítségükre legyenek a feladatok kiosztásában és összegyűjtésében, az időmérésben, illetve a feladatok elvégzésének ellenőrzésében.

A második feladatban Kalazancius életéről szóló „egérrágta” szöveget kellett kiegészíteniük a játékosoknak.

A harmadik feladat bizonyult a legizgalmasabbnak: a tornacsarnokban előzetesen elrejtett színes papírdarabokat kellett megtalálniuk, s az asztaluknál kirakni egy képet belőle (a puzzle iskolánk címerét rejtette).

A negyedik feladatuk az volt, hogy írják le a piarista címer elemeinek jelentését.

Az ötödik feladatban a csapatok alkotókészségére építettünk: verset kellett írniuk iskolánkról vagy Kalazanciusról, melyhez előre megadtunk néhány segítő rímpárt.

Az utolsó feladat egy Kahoot! kvízjáték volt, amelyben a piarista élet sokszínűségére vonatkozó kérdéseket fejtettek meg a csapatok.

Ezek után már csak az eredményhirdetés, illetve a dobogós helyezést elért csapatok ünneplése volt a teendőnk. Jutalmukat a jövő héten kapják meg, a Kalazanci-kupa sportversenyeinek eredményhirdetésével és díjkiosztójával egy időben.

Külön köszönet a Diákönkormányzat segítőkész és tevékeny tagjainak, Telek Péter Pál tanár úrnak, Simon Anett pedagógiai asszisztensnek és Dudás Ádám oktatástechnikusnak a vetélkedő előkészítésében és sikeres lebonyolításában való hathatós közreműködésükért!

Borbás Márta , DÖK-segítő pedagógus

Submitted by borbas.marta on