2014. 04. 07.

Április 6. és 13. között 12 diákunk vesz részt a szlovákiai Privigyén Comenius iskolai együttműködések projekt keretében diákprogramon. Szlovák cserediáknál töltik a hetet, illetve közös tevékenységben vesznek részt. A magyar vendégeken kívül ugyanennyi lengyel diák is részt vesz a programon, az északi Elblag városából.

A három piarista iskola közös projektje e tanév elején kezdődött, a témája a szabadság, "The practice of freedom". A közös munkanyelv az angol. A 12 magyar diák közül tízen a hatodik-hetedik évfolyamból mentek, két tizedik évfolyamos gimnazista animátorként vesz részt a programban.

Az első közös napon reggel a szlovákiai piarista tartományfőnök által celebrált misén vettek részt, majd a tanítási órákba kapcsolódtak be. Ebéd után a város polgármester asszonya fogadta a vendégeket a városházán, majd városnéző proram következett.

A projekt itthoni koordinátora Horváth Orsolya tanárnő, akit Majláthné Keresztes Anikó tanárnő kísért el. Az első napra a magyar küldöttség további tagokkal bővült.

Submitted by mikulas.domonkos on