2011. 09. 23.

Az elmúlt hetekben 5-12. évfolyamos diákjaink számára tartottunk bűnbánati liturgiákat. Köszönjük a közreműködő atyáknak lelkipásztori szolgálatukat. 

+   +   +

A bűnbánati liturgia az életünkre való ráfigyelés órája szeretne lenni; annak órája, hogy elfordulunk mindattól, ami rossz és bűn életünket terheli. Egyben a visszatérés órája is lehet Ahhoz, Akitől életünket ajándékba kaptuk, és Aki felé egy életen át úton vagyunk.

A bűnbánat egy folyamat, amelyben mindenki egészen személyesen életében visszamegy azokra a helyekre, amelyekben döntései születtek és cselekedetei megtörténtek, amelyeket utólag nem helyeselhet és nem is akar. Megpróbáljuk felismerni, hogy valamit ki kell javítanunk, és hogy mit tudunk megváltoztatni és mit nem tudunk megváltoztatni.

Segít bennünket az imádság, az evangélium szava, néhány eligazító mondat, és végül egy kis csend, amelyben mindenki elgondolkodhat azon, ki ő, milyen az élete, és hogyan akarja folytatni. A szentgyónásban pedig megvallhatjuk bűneinket az Úr előtt, aki egyedül tud bennünket megtisztítani a bűnbánat fürdőjében. 

Submitted by nagy.attila on