2022. 12. 09.

December 8-án a 2.b osztály a Katona József Könyvtárba látogatott.

Bogaras bácsi (Sasvári Zoltán) és Katica (Sasváriné Borbíró Katalin) várta a gyerekeket. Bogaras bácsi az ízeltlábúak nagy barátja, célja, hogy a gyerekek megismerjék és megszeressék ezeket az állatokat.

Először Lajossal, az ezerlábúval ismerkedtünk meg. A gyerekek úgy cipelték a fenyőt, ahogyan az ezerlábú megy a sok lábával. Majd a cincérnek beöltözött gyerekek feldíszítették tobozzal a fenyőt. 

Megismerkedtünk a színes rózsabogarakkal, akik tovább színesítették a fenyőt. Láttunk egy óriási szarvasbogarat is, közben a fenyőre hógolyókat tettek a szarvasbogár-gyerekek. Karcsikáné, egy levélutánzó sáska békésen csücsült Bogaras bácsi tenyerében. A skarlátbogárból lettek a fényes csillagok az égen. Ez a bogár csak télen él, Bogaras bácsi szerint „fagyálló folyadékkal” van feltöltve.

A perui ördögbotsáska úgy néz ki, mint a krampusz, fekete a ruhája, de piros a pici szárnyuk, és a testük bársonyos. Nagyon izgága ez a sáska, folyton el akart szaladni. Találkoztunk még Gyurikával, a madagaszkári csótánnyal.

A foglalkozás végén a gyerekek óvatosan megsimogathattak néhány ízeltlábút, amik addigra a kedvenceikké váltak.

 

Forrás: http://www.bogarhaton.hu/

Submitted by kovacs.krisztina on