2021. 06. 04.

Elballagott a három végzős osztály. Az idei ünnepségre rendhagyó módon az írásbeli érettségi vizsgák után került sor. A vírushelyzet javulása tette lehetővé, hogy a biztonsági előírások betartása mellett valós térben is el tudtak búcsúzni a diákok az iskolától, tanáraiktól és diáktársaiktól. Délben a végzősök a tanáraiktól búcsúztak majd csengőszóra az alsóbb évfolyamos diákok sorfala között körbejárták az iskolát és végül az ünnepség helyszínére a belső udvarba érkeztek. A vendégek csak a belső udvarba jöhettek, maszkot viselve. 

A végzősök átadták az iskola zászlóját a tizenegyedik évfolyamosoknak, majd a Himnusz után a búcsúbeszédek következtek. Bujdosó Doroti búcsúzott a végzősök nevében, majd Telek Ágoston búcsúztatta őket a tizenegyedikes diákok képviseletében. Mikulás Domonkos igazgató úr szólt végül a megjelentekhez, majd a díjak átadása következett. Ez hagyományosan a tanévzárón szokott megtörténni, de idén a rendkívüli helyzet miatt ezen a rendhagyó ballagási ünnepen zajlott. A Tartományfőnökség által odaítélt Kalazancius és Sík Sándor emlékérmeket és a helyi kitüntetéseket, jutalmakat kapták meg a végzős diákok, a nagyobb jutalmaknál laudációval. A hálaadó szentmisét és a homíliát Kovács András SchP tanár úr mondta. A szentmise után a Piaristák terén fényképezkedéssel végződött az ünneplés. 

Hálás köszönet illeti a végzősök osztályfőnökeit és a pedagógusokat, az elmúlt évek nevelő-oktató munkájáért.

Osztályfőnökök voltak:

  • Zsámboki Tiborné (12.a)
  • Kovács András SchP (12.b)
  • Vargáné Csűri Bernadett(12.c)

Köszönjük szépen továbbá a munkáját:

  • a ballagási ünnepség előkészületeiben részt vevő 9-11. évfolyamos diákoknak, osztályfőnökeiknek, iskolánk műszaki munkatársainak,
  • az ünnepség zavartalan lebonyolítását segítő pedagógusoknak,
  • Fehérvári Gábor tanár úrnak a kántori szolgálatért,
  • a beszámoló fényképeiért pedig Soós Zoltán tanár úrnak.

Gere Lajosné intézményegység vezető

 

Submitted by gerene.zsuzsa on