2008. 11. 08.

Ez év november 7-én 12. alkalommal szerveztünk rendhagyó angol nyelvi vetélkedőt a Piarista Általános Iskolában. A szóbeli, kommunikáció-központú versengésben tíz iskola legjobb húsz nyolcadikos diákja vett részt. Valljuk, hogy nagyon nagy szükség van a kommunikáció központú nyelvtanításra, és ez a verseny már 12 éve hiánypótlást jelent a város idegen nyelv tanításában, azóta egyfolytában hadat üzenünk a hagyományos, konzervatív nyelvtanítási-nyelvhasználati modellnek. Bebizonyosodott, hogy az élet is ezt követeli a diákoktól, csak így tudják jól használni az idegen nyelvet.

A diákok játékos szóbeli szituációk formájában mérik össze a tudásukat. Egyszerre 9-10 helyszínen folyik a verseny, a csapatok forgószínpad-szerűen mennek egyik helyszínről a másikra. Minden helyszínen egy-egy zsűritag várja a csapatokat. Ebben az évben a Nagy-Britanniából származó John Grove angol nyelvtanár volt a zsűri elnöke, és segített még a zsűri munkájában egy Írországból és egy Ausztráliából származó, és a Kodály Intézetben tartózkodó két fiatal zenetanárnő is, akik nagyon élvezték a versenyt, és erre igen büszkék vagyunk. Valamint a versenyző iskolák néhány tanára is vállalta a zsűrizést.

A diákok sikeresen vették az akadályokat, minden helyszínről mosolyogva távoztak, jól érezték magukat. Kaptak uzsonnát, figyelmet, sikerélményt. Az Oxford University Press és a Bábel Könyvesbolt is támogatta ajándékaival a rendezvényt.

A tíz csapat közül a Bányai Júlia Gimnázium csapata lett az első. Egyéni pontszám alapján még kiemelkedő teljesítményt nyújtott és első helyezett lett Reiter Anna, a Katona Gimnázium diákja. A Piarista Általános Iskola csapata a 4. helyet szerezte meg. Szikora Benedek és Wittmann Berold képviselte iskolánkat.

A Piarista Általános Iskola jövőre is várja a versenyre és sikerélményre éhes, angolul beszélni szerető diákokat.

 

Weninger Endréné szervező tanár

Submitted by kepfelrako on