Általános iskolai beiratkozás
2024. 04. 09.

A tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletnek megfelelően a Piarista Általános Iskolában 2024. április 18-án és 19-én kerül sor a beiratkozásra, mindkét napon 8-17 óráig. Akik adtak be előzetes szándéknyilatkozatot, azokkal konkrét időpontot egyeztetünk. (A szándéknyilatkozat még mindig beadható ITT.)

Megjelenés:

  • A beiratkozás a szülők közös döntése, de nem szükséges feltétlenül mindkettőjüknek jelen lenniük. (Az alább említett szülői felügyeletről szóló nyilatkozatnak azonban mindenképpen meg kell lennie.)
  • Kérjük, hogy a gyermek is legyen jelen a beiratkozáskor. Számukra ez egy nagy esemény, fontos állomás az életükben. 

Szükséges dokumentumok:

1. Az egyik legfontosabb a mellékelt, szülői felügyeletről szóló nyilatkozat. Ennek kitöltéséhez mindkét szülőre szükség van, ezért célszerű már otthon kitölteni. 

2. Személyes okmányok (gyermek és szülő okmányai is): személyi igazolvány és lakcímkártya, TAJ kártya

3. A gyermek oktatási azonosító száma (Ez egy 11 számból álló azonosító, amelyet a gyermek a közoktatás teljes folyamata alatt használ. Az óvodától kérhető róla igazolás.)

4. Születési anyakönyvi kivonat. Ha nincs személyi igazolvány, akkor nélkülözhetetlen. Ha van, akkor is jó ha elhozzák, mert gyakran derül ki, hogy nem egyeznek az adatok ezen és a személyi igazolványon, ami a későbbi iskolai ügyintézések során problémát okozhat.

5. Bármilyen szakvélemény, amit nevelési tanácsadó vagy szakértői bizottság a gyermekről készített. (Ha van ilyen.)

6. Nem magyar állampolgárság esetén az itt tartózkodást igazoló okmányok bemutatása mindenképpen szükséges.

Online beiratkozás a Kréta-rendszeren keresztül:

Ez egy lehetőség, fontos, hogy nem kötelező, és nem helyettesíti a személyes megjelenést, tehát ha élnek ezzel a lehetőséggel, akkor is el kell jönniük beiratkozni április 18-án vagy 19-én. Iskolánk nem körzetes iskola, tehát ha élnek ezzel a lehetőséggel, a megfelelő helyen ezt kell majd kiválasztaniuk. Mivel egyházi iskola vagyunk, a hitoktatás heti két órában az órarend része, helyette etika tantárgy nem választható. Az online beiratkozás lényegében a szükséges dokumentumok feltöltését jelenti, de a személyes megjelenéskor ezek eredetijét is be kell mutatni. Ha érdeklődnek a lehetőség iránt ITT találnak róla tájékoztatást.

/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2024-04/SKMBT_C22022112909070%20nagy.jpg?h=46733205&itok=VKDopUgI
Submitted by szakal.ferenc on