2020. 12. 12.

 

Jobb a kevés az Úr félelmével, mint a sok kincs, ha nyugtalanság jár vele.” Péld. 15,16.

 

December 12-én szombaton az alsós diákok ugyanúgy jöttek iskolába, mint a hétköznapokon. Ez a nap, mégis más volt, mint a többi. Lelki napot tartottunk.

A délelőtt folyamán a gyerekek osztálykeretben készültek a Karácsonyra, Jézus születésének ünnepére.  A nap alapgondolata, hogy a félelem helyett a bátorság, az Istenre figyelés legyen a cél, ne a földi dolgok hajhászása.

Különböző tevékenységek közül választhattak, történetek, éneklés, kézműves foglalkozások, az advent témáját feldolgozó digitális, interaktív feladatok. Voltak gyerekek, akiknek Jézus születésének történetét, homokanimáció jelenítette meg, miközben a Szentírás sorait hallgatták. Jó volt, hogy több idő jutott a beszélgetésekre, elcsendesedésre, imára. Lelkileg feltöltődve zártuk ezt a napot.

Áldott adventi felkészülést, elcsendesedést, őszinte ajándékozni tudó lelkületet és boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek Kis Szent Teréz imájával!

Lelki csapat

 

"Hozzon a mai nap belső békét a számodra. Bízz az Istenben annyira, hogy tudd, pontosan ott vagy, ahol lenned kell. Ne felejtsd el a végtelen lehetőségeket, amelyek a hitből erednek. Használd az adottságokat, amelyeket kaptál, és add tovább a szeretetet, amely megadatott számodra. Légy elégedett abban a tudatban, hogy az Isten gyermeke vagy. Legyen ez a tudat "teljesen a tiéd" és adja meg lelkednek a dal, a tánc, a hála és a szeretet szabadságát. Ez mindannyiunké!"

/Kis Szent Teréz imája/

Submitted by vidaszucs.emese on