2017. 12. 11.

Adventi lelki napot tartottunk az alsó tagozaton 2017. december 11-én.
A nap mottója: Szavak ereje  
Reggeli áhítattal kezdtük a napot az aulában, ahol meggyújtottuk a második adventi gyertyát.
A délelőtt folyamán a gyerekek meghallgattak egy történetet a békáról, ami rendületlenül ment a cél felé és nem hallgatott senkire, aki hátráltatta volna, hisz a mese végén kiderült, hogy "süket" volt. A béka példázata után a dominókkal játszottunk. Ez szemléltette szavaink hatását, melyek szerezhetnek örömet, vagy sebezhetnek is, de akár egy mosoly, egy mondat szárnyakat adhat. Fontos szerepe volt az elcsendesedésnek, és az imaírásnak. Az osztályok imáikat, kéréseiket, elhatározásaikat a szentmisén letették az oltár elé, ahol Istennek felajánlották, az Ő segítségét kérték. Az ebédet és szabadtéri játékot, filmnézés és plakátkészítés követte, melyen mindenki megörökíthette azt a mozzanatot, ami a nap folyamán a legjobban megérintette. 
Bízunk abban, hogy ez a nap minden kisdiákunknak emlékezetes marad, és az otthoni ünnepléskor is eszükbe jut a lelki napunk lényege: szavainkkal is szerezhetünk örömet, de okozhatunk fájdalmat is, várjuk és nyissuk meg szívünket Jézus Krisztus előtt! Fontos, hogy az ünnepi forgatagban se feledkezzünk meg az isteni kisdedről, figyeljünk jobban egymásra, segítsünk szüleinknek, legyünk szófogadóbbak, türelmesebbek, figyeljünk a szavainkra! Ezekkel a jócselekedetekkel nemcsak szüleinknek, hanem a Mennyei Atyának is örömet szerzünk. 

A szentmisét Nagy Attila atya celebrálta, amit ezúton is köszönünk. Az MTVA rögzítette a misét, azután interjúkat készített hat kisdiákkal, Mikulás Domonkos igazgató úrral, valamint Attila atyával. A felvételt december 24-én délelőtt fogják levetíteni a Duna Tv Katolikus krónika műsorában.
Köszönjük szépen István bácsinak és Pali bácsinak a szentmisén való szolgálatot és minden kedves kollégánknak a tevékeny közreműködést.

A lelki csapat tagjai

 

 

Submitted by csaszar.rita on