2024. 07. 23.

Egymás után harmadszor vettünk részt ezen a rangos nemzetközi eseményen. Klagenfurtban és Dunkerque-ben bronzérmet nyert csapataink után nagy reményekkel vágott bele az idei csapatunk a megmérettetésbe.

A torna nagyon jól indult részünkről. Csoportelsőként várhattuk az utolsó selejtező mérkőzésünket, amit a Spanyolok ellen vívtuk meg. A mérkőzés egész ideje alatt a spanyol térfélen zajlott a játék. A kapujuk elé szorítottuk őket, a vezetést is mi szereztük meg, mégis apró hibáinkat kihasználva 4-3 – ra a Spanyolok nyertek. A legjobb négy közzé sajnos nem mi jutottunk, hanem az Olaszok jobb gólarány miatt.

Az ötödik helyért a Csehekkel és a Románokkal játszottunk. Mindkét mérkőzést megnyertük! A magyar csapat szereplése az ötödik hely ellenére nagyon jól sikerült. Szakmai körökből azt a visszajelzést kaptuk, hogy a csapatunknak az első négy között lett volna a helye. Véleményük szerint nagyon szépen és taktikusan játszottunk látványos megoldásokkal.

Az utolsó, Románia elleni mérkőzésünkön Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár is szurkolt nekünk és a mérkőzés után egy közös csoportképre is lejött hozzánk!

A 75. FISEC Nyári Játékokat Budapest fogja rendezni. Szeretnénk 2025-ben is egy futsal és egy kézilabda csapattal részt venni.

Az eredmények ezen a linken megtekinthetőek: https://www.ffgames2024.com/futsal/

Vazul Attila edző

Submitted by vazul.attila on