2016. 05. 18.

Az 1966-ben érettségizett két osztályunk együtt tartotta jubileumi találkozóját. Az "A"-sok osztályfőnöke: Dr. Gulyás István SchP, a "B"-seké Etele György SchP volt.

Az 50. érettségi találkozó a díszteremben kezdődött, ahol köszöntők hangzottak el: 

  • Rédei Ferenc (1966.A)
  • Dr. Szigethy Béla (1966.B)
  • Nagy Attila SchP ig.
  • Szabó István SchP házfőnök
  • Dr. Lukács László SchP az évfolyam egykori piarista tanára, későbbi gimnáziumi igazgató
  • Laczkó János, diákszövetség elnöke.

A hálaadó szentmisét a piarista templomban mondtuk, melynek főcelebránsa és szónoka Dr. Bábel Balázs érsek atya volt. A misét követően a jubiláló öregdiákok ARANY MATURA oklevelet kaptak a Magyar Piarista Diákszövetségtől 50. érettségi találkozós jubileumuk alkalmából. Ezt követően imádkoztak a jelenlévők elhunyt tanáraik és diáktársaik lelkiüdvéért, majd az altemplomban megkoszorúzták az ott nyugvó piarista atyák sírját.

A közös csoportfényképek részben a templomban, részben a kollégium udvarán készültek el. Az utóbbi helyen az öregdiákok találkozhattak számos alsós diákcsoporttal is. Nagy szeretettel és örömmel szemlélték mai utódaikat. 

A találkozós nap hátralévő része fehér asztal mellett folytatódott. A finom ebéd mellett sok-sok beszélgetésre adódott mód. A vidám hangulatú együttlét során előkerültek a régi fényképek, iskolatörténetek, anekdoták. 

Isten éltesse jubiláló öregdiákjainkat. Szeretettel várjuk vissza őket a soron következő találkozókra is. (Kiváló osztályközösségekről lévén szó, nem várják meg, hogy újabb 5 év elteljen, sűrűben, 1-2 évente szerveznek találkozót, sőt levelező listán év közben is tartják egymással a kapcsolatot.)

Nagy Attila SchP ig. 

 

Submitted by nagy.attila on