2020. 10. 11.

„ Kitárom szívemet, térj be hozzám kérlek,
Oly nagyon akarlak szeretni én Téged.
Jézusom, melegítsd szívem szeretetre,
Hogy meleg lakásod legyen neked benne.”

 

A 4. b osztályos gyerekeknek október 11-én érkezett el első szentáldozásuk napja. Hófehér ruhában, szüleik kíséretében és nagyszüleik, keresztszüleik jelenlétében vehették magukhoz először a Szentostyát. Ez a szentmise más hangulatban telt, mint az eddigiek: boldog várakozás, jóleső izgalom előzte meg. A gyerekek együtt mondott imáikkal, könyörgéseikkel tették még emlékezetesebbé ezt a meghatározó eseményt.

Az elsőáldozó gyerekek névsora:

Almási Kendra, Balog Norina, Babják Blanka, Bodri Bálint, Bense Albert, Hegedűs Márk, Kámán Bence, Kishalmi Kornél, Kökény Csaba, Kőrös- Kovács Nimród, Labancz Balázs, Lukács Zétény, Resán Márk, Stecenkó Dominik, Szilágyi Botond, Tóth Luca, Urbán Lelle, Virág Tímea

A szentmisén jelen voltak azok az osztálytársak is családjaikkal együtt, akik most nem részesültek ebben a szentségben, ezzel erősítvén összetartozásunkat: Baranyi Tamara, Bencsik Dávid, Ladányi Alíz, Papp Dóra, Vujasin Nina.

A megható szertartást követően agapén vehettek részt mindannyian, ahol az elsőáldozási emléklapok átvétele után köszöntötték szüleiket és pedagógusaikat.

Sok szervezés és előkészület előzte meg ezt a nagy eseményt. Köszönöm szépen Görbe László plébános atyának, Labancz Zsolt és Nagy Attila atyáknak az ünnepélyes szentmise celebrálását! Labancz Ábel és Kullai Tamás nyolcadik osztályos diákok ministráltak, köszönjük szolgálatukat . Bodzáné Kutas Rita hitoktatónak köszönöm a három éven át tartó szeretetteljes felkészítést, Rimár Zsuzsanna és Szabóné Adorján Erika kollégáimnak a szervezési feladatokban való útmutatást. Máthé Szilvia és Pipeiné Dávid Juditnak - az osztály előző tanítóinak - a  támogató jelenlétet.  Hálásak vagyunk a zenei szolgálatért Sümegi Csaba kántornak, Szabó Gellértnek, Tasi Péternek és Ludányi Csongornak, Szekér Annának, Gubicza Marcellnek - volt és jelenlegi piarista diákoknak - a csodálatos énekszóért. Köszönjük Tolnai Katalinnak és a konyha dolgozóinak a szép terítést, vendéglátást. Köszönöm Mikulás Domonkos igazgató úrnak és Vida-Szűcs Emese tagozat vezetőnek, hogy jelenlétükkel megtisztelték a gyerekeket és családjaikat. Külön köszönöm az osztályba járó gyerekek szüleinek a mindig áldozatos segítségnyújtását, kedvességét, együttműködését.

 

„ Köszönöm Jézusom, hogy az enyém lettél,
Kérlek, hogy szívemben örök lakást vegyél.
Maradj mindig nálam, ne hagyj már el soha,
Szeretlek, kincsem nincs, szívem adom oda.”

 

Kovács Krisztina

tanító

 

Submitted by kovacs.krisztina on