2012. 01. 27.

Pedro Aguado, a piarista rend legfőbb elöljárója 2012-őt a piarista hivatás évének jelölte meg. Fontos ebben az esztendőben elgondolkodnunk azon, hogy mit is jelent mai világunkban a piarista küldetés, s hogy miképp tudjuk piarista szerzetesként és világi tanárként a legeredményesebben rátenni életünket a gyermekek evangéliumi szellemben való oktatására és nevelésére.

Szeretnénk biztatni fiataljainkat, hogy ismerjék meg jobban a piarista hivatás mibenlétét, s merjenek bátran rálépni egy olyan útra, melyen járva a világot hatékony módon képesek jobbá formálni. 

A piarista hivatás éve alkalmat teremt arra is, hogy tágabb értelemben felhívjuk diákjaink figyelmét az életcélkeresés kiemelkedő jelentőségére. Szeretnénk számos rendtartományi, rendházi és iskolai programot szervezni annak segítésére, hogy fiataljaink felelősségteljesen és tudatosan készüljenek személyes hivatásuk megtalálására.

A piarista hivatás évét Magyarországon január 21-én ünnepélyes szenmisével nyitotta meg a pesti Piarista Központ nagykápolnájában Labancz Zsolt piarista tartományfőnök. 

További információk a tartományi honlapon olvashatók.

Nagy Attila SchP ig. 

 

Submitted by nagy.attila on