1956-ra emlékeztünk
2023. 10. 20.

Október 23-a kettős nemzeti ünnep Magyarországon: Az 1956-os forradalom kitörésének és a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának napja. Az 1956-os forradalom Magyarország népének a sztálinista diktatúra elleni forradalma, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. 

Az általános iskola nyolcadik évfolyama péntek reggel a díszteremben az alsó tagozat számára adott ünnepi műsort, s Kozicz János tanár úr a magyar címerekről és nemzeti szimbólumainkról tartott előadást. Versekkel, zeneművekkel és a harcrakész tömegek bemutatásával készültek diákjaink. A harmadik órában a felső tagozaton is megemlékeztünk az '56-os eseményekről a templomban, ahol a helyszín különlegessége miatt apróbb változtatásokat tettünk a műsorba. A forradalom részleteiről és a kor ruházatáról, valamint a harcokról itt is Kozicz János tanár úr tartott nagyszerű előadást. Mindkét helyszínen Szakál Ferenc, az általános iskola vezetője mondta el záró, ünnepi gondolatait.

A felső tagozat aulájában képes faliújság és a kivetítőn informatív anyagok segítettek az ünnepre hangolódnunk.

A szülőknek és pedagógusoknak köszönjük a sok-sok segítséget a korhű ruházat bemutatásában és október 23-a méltó megünneplésében! 

A megemlékezést a nyolcadikos osztályfőnökök szervezték:

Papp Brigitta, Galikné Bertus Annamária és Tompáné Bablena Anikó

/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2023-10/DSC_0062.JPG?h=7ed5a6ed&itok=fTjraIVr
Submitted by bertus.annamaria on