2016. 10. 21.

Az 1956-os forradalomról és szabadságharcról való ünnepi megemlékezésnek a kerek évforduló alkalmából egy egész tanítási napot szenteltünk. 

Ünneplésünk két fő részből állt: Reggel a templomban a Himnusz eléneklésével kezdődött a program, majd Kozicz János tanár úr érdekfeszítő, szívszorító képekkel illusztrált előadását hallgattuk meg az '56-os eseményekről.

Ezután a nyolcadik évfolyam játékos akadályversenyen vett részt a város különböző helyszínein elhelyezett hét állomáson. A hat csapatnak különféle feladatokkal kellett megbirkóznia: korabeli ruhákban való megjelenés, az utcai harcokat felidéző ügyességi verseny, történelmi totó, képfelismerés, címerfestés, röplap és röpcédula készítése, valamint a forradalomban sokszor felhangzó versek ismerete. Az akadályverseny állomásai közé beiktattuk a nagy Piár dísztermében látható '56-os kiállítás megtekintését is. Az eredményhirdetésre 25-én, a szokásos keddi közös kezdés alkalmával került sor.

I. helyezett lett a 8.a 2. csapata (csapatkapitány: Tóth Bence)

II. helyezett a 8.b 1. csapata (csapatkapitány: Csernák Gréta)

III. helyezett a 8.a 1. csapata (csapatkapitány: Balogh Brendon) és a 8.c 2. csapata (csapatkapitány: Fricz Lukács)

A többi évfolyam közösen megnézte a 'Budakeszi srácok' című filmet a Malom Moziban, majd az iskolába visszatérve a gyerekek a látottakkal kapcsolatos kérdésekre válaszolhattak.

Köszönet a tartalmas délelőttért a szervezőknek, mindenekelőtt Kozicz Jánosnak és Mogyorósné Bálind Anikónak, a segítő kollégáknak és minden résztvevőnek!

A nyolcadikos osztályfőnökök 

Submitted by bertus.annamaria on