2024. 04. 10.

A Kecskeméti Médiacentrum tehetséggondozó irodalmi- és videós pályázatot hirdetett 14 és 24 év közötti fiatalok számára „Akikre büszkék vagyunk” címmel.
Ennek egyik célja volt középpontba helyezni azokat a városban tevékenykedő embereket, akik 2023-ban rangos országos, állami elismerésben részesültek, hogy példájukat sok-sok fiatal megismerhesse.
Kecskemét több köztiszteletben álló díjazottja hozzájárult, hogy részt vesz a tehetséggondozó pályázat lebonyolításában és vállalja az interjúalany szerepét akár írásos vagy filmes anyag elkészítéséhez.  A pályamunka elkészítéséhez a versenyzők  Dr. Gyenes Vilmos, gyermekkardiológus professzort választották, aki Magyar Arany Érdemkeresztben részesült. Az ő pályájáról, indíttatásáról, tevékenységéről kérdezték a 9.a osztály diákjai: Gubicza Marcell és Gyenes Balázs, amely alapján portréfilmet hoztak létre. Ez a kisfilm nyerte el a videó pályázat fődíját, I. helyezését.

Az ünnepélyes eredményhirdetés és a díjkiosztó ezen a linken érhető el: https://hiros.hu/akikre-buszkek-vagyunk-atadtuk-a-palyazat-dijait/

Eredményes alkotómunkájukhoz gratulálunk!

Hürkecz Gyöngyi

Submitted by hurkecz.gyongyi on